ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΊΟΥ

ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 10 – 10677 ΑΘΗΝΑ

 

 

 

Η ‘άγνωστη’ μαγευτική Νάξος

Εκδρομή Πολιτιστική & Φυσιολατρική

 

4 ημέρες,  19–22 Ιούνη 2021

 

Επίσκεψη: σε παραδοσιακά χωριά και οικισμούς όπως Σαγκρί, Χαλκί, Φιλότι, Απείρανθο, Αργοκήλι, Ποταμιά, Μέλανες, Φανερωμένη, Αγιά, σε παλαιά ιστορικά Μοναστήρια και επιβλητικές εκκλησίες, στο πρότυπο Τυροκομείο Πιτταρά, στο Εργαστήριο παραγωγής Κίτρου Βαλληνδρά, στο Εργαστήριο παραγωγής βιολογικών αρωματικών Φυτών Χατζηανδρέου, στον Αρχαιολογικό χώρο Ίρια, σε μαγευτικές παραλίες κ.α.

Στην καρδιά του Αιγαίου δεσπόζει το μεγαλύτερο Κυκλαδίτικο νησί, η καταπράσινη Νάξος. Η περιήγηση που θα έχουμε σε αυτόν τον επίγειο πειρασμό αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς σχεδιάστηκε - κατόπιν ζήτησης του φορέα μας ειδικά για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου - από ντόπιους ναξιώτες βιοπαλαιστές και θρησκευόμενους, ώστε να συνθέσει και μας μυήσει με όλες τις άγνωστες ίσως πτυχές μιας Νάξιας επιτόπιας αποκάλυψης: της πολιτιστικής & θρησκευτικής κουλτούρας σε συνδυασμό με την εθιμική ύπαρξη των Ναξιωτών και συνάμα την αυτόχθονη παραγωγή χλωρίδας και πανίδας με την χειροποίητη δημιουργική έκφραση υφαντών, αγγείων και κοσμημάτων.

Καταπράσινες εύφορες κοιλάδες, βραβευμένες χρυσαφένιες αμμουδιές με γαλαζοπράσινα διάφανα νερά (11 μπλε υγειονομικές σημαίες καθαρότητας υδάτων) και τεράστιοι ορεινοί όγκοι που θυμίζουν «φαρ ουέστ”, συνθέτουν το γεωγραφικό προφίλ αυτού του κυκλαδίτικου νησιού, του Απόλλωνα και της Αριάδνης, του Δία και της Αθηνάς!

Νησί με έντονο πολιτιστικό, θρησκευτικό αλλά και φυσιολατρικό ενδιαφέρον, που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, «ξεπερνούσε σε πλούτο όλα τα άλλα νησιά …», μιας και προϊόντα της όπως η σκληρή σμύριδα, το ποιοτικό κρασί nectar, τα πεντανόστιμα τυριά και οι αγέρωχες σκληρές πατάτες της, ήταν γνωστά από την αρχαιότητα.

Στα «σπλάχνα» της διασώζονται 120 περίπου υπέρλαμπροι βυζαντινοί ναοί με εξαίρετο ζωγραφικό διάκοσμο, 14 προσπελάσιμα πολυθεματικά μουσεία, η γνωστή Καθολική Γαλλική Σχολή με τμήματα «παρθένων κορασίδων»!, κ.ά.. Όλα  αυτά μαζί, σε ένα τόπο,  συνθέτουν μια αξέχαστη Αιγαιοπελαγίτικη ταξιδιωτική & περιηγητική εμπειρία..


 

Περιλαμβάνονται:

 

T   Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με BLUE STAR: Πειραιάς-Νάξος-Πειραιάς (αναχώρηση 07.25)

å  Καφές/αναψυκτικό στο πλοίο (hand made, κερασμένα από το Σύλλογο)

B  Διαμονή στα πρωτοκλασάτα COLOSSEO Studios, στη βραβευμένη ευρωπαϊκή

        παραλία, του Αγίου Προκοπίου.

I  Πλήρες πρωινό στο ολοκαίνουργιο Bar/Restaurant MACAO La Playa

ã  Απογευματινή Siesta στην παραλία ~δίπλα/πάνω~ στο κύμα… σε MACAO

        wood deck chairs

¯  Βραδινή Διασκέδαση  στο πιο mystery club  «MACAO Beach Project»

          1ο ξεφάντωμα Σαββάτου, βραδιά με DJ μουσική Rock, Folk, Rumba, Salsa

           2ο ξεφάντωμα Κυριακής,  βραδιά με ζωντανή μουσική νησιώτικα, λαϊκά κτλ.

v   Περιηγήσεις/ξεναγήσεις/μεταφορές με πούλμαν και ντόπιο (ευδιάθετο) οδηγό

J    Γλωσσομαθή και πρόθυμο συνοδό/περιηγητή.

 

Κόστος Εκδρομής: 179 ευρώ  - σε 3 μηνιαίες δόσεις

με προτεραιότητα κράτησης

i Κώστας 6932455999

 

Παράκληση: Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών σας και να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων. Η συμμετοχή μπορεί και να αφορά και μη μέλη του Συλλόγου εφόσον γίνουν έγκαιρα οι κρατήσεις.

 

… - …